Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Bali met kinderen

Bali is één van de populairste vakantiebestemmingen van Indonesië. Naast kleurrijke tempelhuisjes, frisgroene rijstvelden, vind je er mooie stranden en een hele vriendelijke bevolking. De vlucht is naartoe is relatief lang (vijftien uur), maar afstanden ter plekke zijn kort. Daardoor is het ideaal om het groene binnenland te combineren met het strand. Bali met kinderen is dus perfect voor een prachtige vakantie!

Rijstvelden Bali met kinderen
Rijstvelden

Bali met kinderen: Rijstvelden in het binnenland
Veel mensen starten hun rondreis in het groene hart van Bali: het kunstenaarsdorpje Ubud. Wat je zeker niet mag overslaan in Ubud is de Pasar Ubud. Dit is een ochtendmarkt waar de lokale bevolking eigengemaakte producten verkoopt zoals zijde ,houtsnijwerk en stenen beeldjes. Een leuke manier om de omgeving van Ubud te verkennen is per fiets. Als rijdend door het landschap passeer je groene, kleine tempelhuisjes en boerendorpjes waar her en der bloemoffertjes op straat liggen.

Offers aan de oostkust
Na Ubud kun je je reis vervolgen naar de ongerepte oostkust van Bali. Verscholen tussen de bergtoppen en rijstterrassen ligt hier het waterpaleis van Tirtagangga. Het waterpaleis is een unieke combinatie van Balinese en Chinese stijlen. Tegen een kleine vergoeding kun je zelf ook baden in de tweede vijver. Hier kun je ,uitgedost met sarong en udeng (hoofddeksel), leren hoe je een traditioneel bloemoffer maakt. Bij de ingang van het paleis staan diverse kraampjes waar je onder anderen voer voor de koikarpers kunt kopen. Echt een aanrader! Niet alleen is het geweldig om deze grote vissen te voeren, je steunt er ook de lokale bevolking mee!

Bali met kinderen

Dolfijnen spotten in Lovina
Vanaf de oostkust kun je verder reizen naar de noordelijke vissersplaats Lovina. Lovina betekent letterlijk ‘ik hou van Indonesië’ en staat bekend om de zwarte stranden. Deze zwarte stranden zijn het resultaat van de vulkanische activiteiten op Bali door de eeuwen heen. Voor de kust kun je mee op een dolfijnentocht. Je vertrekt dan ’s Ochtends vroeg om naar de dolfijnen te kijken die net buiten de kust zwemmen. Landinwaarts van Lovina vind je de Gitgit-waterval. Dit is een indrukwekkende waterval van 45 meter hoog, gelegen in het tropisch regenwoud. Veder is Lovina een goede uitvalsbasis voor een wandeling door de fruitplantages en rijstvelden van Munduk.

Dolfijnen spotten vakantie Bali met kinderen

Chillen chillen en nog eens chillen
Een mooie plek om je rondreis af te sluiten is op de goudgele stranden van Sanur. Het is een rustig dorpje en het strand is veilig voor (jonge) kinderen. Er zijn weinig golven en het fijnkorrelige zandstrand is ideaal voor het bouwen van zandkastelen. De belangrijkste straat in Sanur is de Jalan Danau Tamblingan. Deze straat staat vol restaurantjes en winkeltjes met handwerk en mode waar je nog even wat souvenirs voor het thuisfront kunt kopen!

Chillen op Bali met kinderen

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Bali met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Je kunt Bali met kinderen zelfstandig of georganiseerd ontdekken. Het land is niet geschikt om zelf te rijden maar je kunt er perfect een auto of busje met privé chauffeur huren.

Vliegtuigmaatschappijen
Je kunt vanuit Nederland en België niet rechtstreeks op Bali vliegen. Je vlucht heeft dus altijd een overstap in bijvoorbeeld Bangkok, Singapore of Dubai. Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Bali veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Bali met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat: Tropisch – Beste Reistijd: Juni t/m oktober – Visum: Ja – Inentingen: Ja – Taal: Indonesisch – Valuta: Rupiah


Gerelateerde Blogs

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *