Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Costa Rica met kinderen

Badderen in een vulkanische waterbronnen, omgeven door gekleurde vogels in eindeloos groene natuur en droomstranden. Costa Rica heeft het allemaal. Het is een van de meest bezochte en goed toeristisch onderbouwde landen van Midden-Amerika. Het heeft een hoog hygiëne niveau en reizen is er veilig. Er zijn zelfs geen bijzondere inentingen nodig. Hét is dus ideaal om Costa Rica met kinderen te bezoeken!

Costa Rica met kinderen

Aapjes kijken
Er zijn maar liefst 26 natuurparken en daardoor is eenderde van Costa Rica beschermd natuurgebied. Manuel Antonio Nationaalpark is veruit het meest beroemde nationaal park van Costa Rica. Hier kun je met de kinderen leuke tochten maken tussen de palmen en slingerende apen. In Refugio Nacional de Fauna Silvestre Ostional kun je met de familie in september en oktober babyschildpadjes over het strand zien waggelen.

Aapje Costa Rica met kinderen

Verse vulkaanrestanten
Vulkaanuitbarstingen zijn uiteraard voor de omgeving angstige momenten, maar het levert ook prachtige plaatjes naderhand op. In 2010 was de laatste uitbarsting van de Arenal vulkaan. In de stadjes La Fortuna en El Castillo kun je prima overnachten en overdag de vulkanische restanten bekijken. Rondom de vulkaan zijn verder natuurlijke waterbronnen met vulkanisch opgewarmd water.

Vulkaan Costa Rica met kinderen

Rasta kids
De regio Limón mag je zeker niet overslaan. In deze regio, met name in de kuststad Puerto Limón, vind je een geweldige Caribische mix met Jamaicaanse invloeden. Deze muziek en de uitbundige mensen in deze regio, maken het hele gezin meteen vrolijk.

Ook in Cahuita vind je de rasta-laid-back houding aan de kust. Dit stadje ligt meteen aan zee en een groot natuurpark, waardoor jungle wandelingen afgewisseld kunnen worden met zandkastelen bouwen. Als het budget wat groter is, ga dan zeker logeren in een boomhut met privéstrand vlakbij Puerto Viejo.

                     Waterval Costa Rica met kinderenPura Vida Costa Rica met kinderen

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Costa Rica met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Costa Rica met kinderen is ideaal om zelf te ontdekken. Je kunt er voor kiezen om een pakketreis te boeken bij een kindvriendelijke reisorganisatie, of zelf een losse vlucht en accomodatie(s).

Vliegtuigmaatschappijen
Helaas vliegen er geen maatschappijen rechtstreeks op Costa Rica vanuit Nederland. Vluchten hebben vaak een  Goedkopere tickets een tussenstop in Amerika, Canada of Panama. Een handige site voor het vinden en vergelijken van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Costa Rica veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je Costa Rica met kinderen zelf bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips voor een vakantie in Costa Rica met kinderen of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com

Tips kun je hieronder plaatsen bij reacties!


Klimaat: Tropisch Klimaat – Beste Reistijd: Januari t/m maart – Visum: Nee – Inentingen: Ja – Taal: Spaans – Valuta: Colon


Gerelateerde blogs

 

Reacties

1 Reactie
 1. Avatar
  gepubliceerd door
  Brigitte Scheijvens
  okt 21, 2016 Reply

  http://www.hollandhotelscr.com
  You should add the Holland Hotels of Rica and the Fidelito Ranch & Lodge
  http://www.fidelitoranch.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *