Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Cuba met kinderen

Cuba met kinderen bezoeken staat garant voor een geweldige vakantie! Ronkende oldtimers, tropische bloemen, swingende muziek en Cuba Libres zijn het geijkte beeld van Cuba. En het is allemaal waar. Dit prachtige eiland onder Florida, biedt natuurschoon en strandplezier. Het meest bekende toeristengebied ligt aan de westkust, waar Havana zich bevindt. Maar ook Santiago de Cuba in het zuidoosten is een aanrader. De bevolking is er super vriendelijk en het is ideaal met kinderen te bereizen!

Cuba met kinderen swingen

Resorts in Varadero
De meeste (goedkope) vluchten naar Cuba zijn naar de kustplaats Varadero. Hier zijn de grote strandclubs en beach resorts te vinden. De stranden zijn hagelwit en het water diepblauw. De wuivende palmbomen en gitaarmuziek op elk terras, maken deze plaats tot een goede eerste ontmoeting van Cuba. Gemakkelijk bereikbaar en met huurauto, privétaxi of toeristische bus kun je je verplaatsen naar andere steden. Een ideale plek om even te acclimatiseren of nog een paar dagen te relaxen aan het einde van jullie vakantie. Er zijn ook reizigers die alleen Varadero aandoen tijdens hun vakantie op Cuba maar geloof ons, dan mis je heel veel moois!

Cuba met kinderen stranden

Cultuur in Havana
Alles wat je verwacht bij Havana is er te vinden. De oude gebouwen uit de hoogtijden sieren de straten. Goedkope gebakken banaan en bonengerechten koop je bij een marktkraam op straat. Neem een rit in een van de oude taxi‘s en maak foto‘s van de Nederlandse jaren 80 stadsbussen, die hier nog altijd rondrijden. Klokslag 21.00 uur wordt er elke dag een traditionele ceremonie gehouden met kanonschot, waarbij in vroegere tijden de stadspoorten werden gesloten.

                                  Cuba met kinderen Havana       Cuba met kinderen Oldtimer

Natuurschoon in Pinar del Rio en Vinales
Ooit als eens willen weten hoe een Ananas groeit of zelf een sigaar willen rollen? Grote tabakplantages en fruitteelt vindt u tussen de steden Pinar del Rio en Vinales. In deze groene jungle zijn ook watervallen en grotten te bezoeken. Persoonlijke voorkeur is om in Pinar del Rio in Casa Colonial te verblijven. In dit koloniale huis maakt de moeder des huizes de beste gerechten. Probeer sowieso in een ‘Casa Particulares’ (Cubaanse bed and breakfast) te verblijven, hiermee help je de lokale bewoners aan een inkomen.

Swingen in Santiago de Cuba
De meest bekende musici komen uit deze stad, waar de salsa groot geworden is. Midden op straat kunnen mensen ineens beginnen te dansen. De stad kent vele culturele activiteiten en een grote geschiedenis. In juli is het grote carnival festival in deze stad te bewonderen. Deze stad is het beste te bereiken met een vlucht vanuit Havana.

                               Cuba met kinderen swingen       Cuba met kinderen muziek 

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Cuba met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Cuba is een ideaal land om zelf te ontdekken. Je kunt er voor kiezen om een pakketreis te boeken bij een kindvriendelijke reisorganisatie, of zelf een losse vlucht en accomodatie(s).

Vliegtuigmaatschappijen
Helaas vliegen er niet heel veel maatschappijen rechtstreeks op Cuba waardoor de tickets relatief duur zijn. Goedkopere tickets hebben vaak een tussenstop in Canada of Engeland maar dit kan de moeite waard zijn vanwege de prijs. Een handige site voor het vinden en vergelijken van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Wil je Cuba met kinderen bezoeken en op zoek naar accomodaties? Op Cuba vind je twee soorten accommodaties: van de staat en privé. Staathotels zijn te boeken via sites als www.trivago.nl. Het leukste op Cuba zijn de Casa Particular. Hier slaap je bij mensen thuis en leer je het echte Cuba kennen. Je boekt ze via www.casaparticular.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Cuba met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com

Tips kun je hieronder bij reacties plaatsen!


Klimaat:  Tropisch Klimaat – Beste Reistijd: November t/m April – Visum: Ja – Inentingen: Ja – Taal: Spaans – Valuta: Cubaanse Peso


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *