Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Italië met kinderen

In de zomervakantie trekken veel mensen naar Italië met kinderen. Het is een geweldig vakantieland en kent diverse grote bekende bezienswaardigheden, zoals wereldstad Rome, de adembenemende landschappen van Toscane, de gondels in Venetië en badplaatsen als Rimini en het Gardameer. Italië is grootmeester in toerisme.

Zomer en winter bestemming
Hoewel het land bekend staat om er de zomervakantie in door te brengen op de camping aan het Gardameer of in een luxe resort op eilanden als Sardinië, heeft Italië naast het dolfijnen spotten en snorkelen aan zee, ook een eersteklas skielocatie: De Dolomieten. Zelfs als er geen natuurlijke sneeuw valt, dan zorgen de sneeuwkanonnen voor goede skipistes. Ook voor een wintersport kun je dus naar Italië met kinderen.

De Romeinen
Daar kennen we Italië natuurlijk ook van, de Romeinse tijd. Niet elk kind is geïnteresseerd in potjes en munten, maar de schattengravers zullen hun ogen uitkijken in een van de vele musea over deze mooie geschiedenis. In Rome is het oudste gebouw Het Pantheon te bezoeken. Terwijl in Pisa de scheve toren staat en in Flores imposante kerken. Gebouwen kijken kan overal! Zelfs op het eiland Sicilië staat een oud Romeins theater.

Eten doen wij graag in Italië
Ter voorbereiding van de vakantie is het een top idee om samen pizza te bakken of zelf pasta te maken, want dat zijn gerechten waar veel kinderen dol op zijn. In Italië kunnen zij hun buikjes dus goed vullen. Maar onze tip is een bezoek aan Pereché No! in Florence, een ijssalon die al sinds 1939 bestaat en waarbij geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd. Probeer het bijzondere gemberijs of appeltaartsmaak.

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Italië met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Veel mensen die naar Italië op vakantie gaan, blijven op 1 plek terwijl het land zich uitstekend leent voor een rondreis. Je kunt zelf lossen accomodaties boeken óf kiezen voor een georganiseerde rondreis.

Vliegtuigmaatschappijen
Italië is perfect bereikbaar met eigen auto maar je kunt de zwarte zaterdag ook vermijden door lekker te vliegen en ter plekke een huurauto of camper te huren. Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl

Accomodaties
Je vindt in Italië veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot campings en van hostels tot B&B’s. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Italië met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat: Mediterraan klimaat – Beste Reistijd: Mei, juni, september – Visum: Nee – Inentingen: Nee – Taal: Italiaans – Valuta: Euro


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *