Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Kroatië met kinderen

Een vakantie in Kroatië met kinderen is een geweldig idee! Het liefst zou ik een uithangbord voor Kroatië zijn, want wat heb ik daar persoonlijk fantastische vakanties in mijn jeugd gehad. Ondertussen is Kroatië uitgegroeid tot een bloeiende toeristenbestemming. Er is 1800 kilometer aan kust langs de Adriatische Zee en meer dan 1200 eilanden. Maar mijn hoogtepunt zijn toch wel de helder blauwe Plitvice meren bij Split.

Kroatië met kinderen

Dagje hoofdstad
Zagreb zit meestal niet in het vakantieplan, omdat het ver van de kust ligt, maar is zeker de moeite waard. Vooral in juli als het Folkfestival in de stad is en vanuit de hele wereld dansgroepen te bewonderen zijn. De dierentuin in Zagreb ligt in het unieke Maksimir Park, dat meer dan 200 jaar oud is. Verder zijn er maar liefst 44 musea. En de echte Balkan ervaar je op het terras in Tkalciceva.

Kroatië met kinderen

Vier in een eilandhoppen
De eilanden van Kroatië zijn verbluffend. De vier grootste zijn makkelijk met veerboten te bereiken en zorgen voor een leuke invulling van een dag of meerdere dagen. Cres, Losinj, Krk en Rab mag je dus absoluut niet overslaan tijdens een bezoek aan Kroatië. In Losinj kun je dolfijnen spotten in het dolfijnenreservaat en Cres staat bekend om de goede familiecampings.

Pootje baden en waterschoenen
Een belangrijke tip: breng waterschoenen. Kroatië kent geen natuurlijke zandstranden. Alles is rots en steentjes. Een geweldige ervaring in het water doe je echter op in het nationaal park Plitvice. Hier zul je een van de mooiste watervallen zien en fascinerende natuurverschijnselen door de verkalking van planten en bomen die in het water zijn gevallen.

Kroatië met kinderen

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Kroatië met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Veel mensen die naar Kroatië op vakantie gaan, blijven op 1 plek terwijl het land zich uitstekend leent voor een rondreis. Je kunt zelf lossen accomodaties boeken óf kiezen voor een georganiseerde rondreis.

Hoe kom je er?
Kroatië is perfect bereikbaar met eigen auto maar je kunt de relatief lange afstand ook vermijden door lekker te vliegen en ter plekke een huurauto of camper te huren. Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl

Accomodaties
Je vindt in Kroatië veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot campings en van hostels tot B&B’s. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Kroatië met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat: Land- en zeeklimaat – Beste Reistijd: Mei, juni, september – Visum: Nee – Inentingen: Nee – Taal: Kroatisch – Valuta:Kuna


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *