Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Maleisië met kinderen

Dromen over een reis door Maleisië met kinderen is een heerlijke bezigheid, maar wat denk je ervan om het werkelijkheid te maken? In Maleisië kun je de perfecte mix maken van een culturele vakantie met avontuurlijke elementen en lekker niksen op een prachtig strand. Slurpen aan een verse fruitsmootie en een groot bord met sate zijn niet ongewoon tijdens deze reis door het adembenemende Maleisië.

Hoofdstadverkenning
De vluchten vanuit Nederland zijn op Kuala Lumpur. Bij aankomst valt meteen op hoe ruim en schoon het vliegveld is. De hygiëne in Maleisië is op een goed niveau. Bezoek zeker de Petronas Twin Towers. Er is zelfs een openbaar zwembad en speeltuin. Voor lunch of dinner raden wij aan China Town te bezoeken, waar op elke hoek heerlijke gerechten worden bereid.

Hangbrug plezier
In de jungle van Maleisië is van alles te zien, ga zeker naar een van de olifantenopvangcentra. In Kuala Gandah vind je een goed onderhouden olifantenkamp. En als je dan toch met het hele gezin die kant op reist, stop dan ook in Taman Negara. Hier kun je met de boot door de jungle of loop over een mega hangbrug (ongeveer vanaf 5 jaar geschikt om deze 3 uur durende wandeling te maken).

Tropische eilanden en Boeddha’s
Naast de fascinerende jungle kent Maleisië de meest prachtige witte stranden, zowel aan het vaste land als de omliggende eilanden. Pendang is een aanrader omdat daar een van de grootste liggende Boeddhas te zien is. Pulau Perhentian brengt acuut een glimlach van oor tot oor, want dit is paradijs! Snorkel hier met de kids langs de kustlijn of ga voor een wandeling door de wonderlijke natuur. Op Pulau Pangkor vind je Nederlandse geschiedenis, hier is een ruïne uit de VOC te bezichtigen.

Aapjes & visjes kijken
Maleisië staat ook bekend om ‘de mensen van het oerwoud’, de Orang Oetan. In Sepilok vind je het grootste opvangcentrum voor de bedreigde Orang Oetangs. Het is een zeer bijzonder gevoel om deze apen in het echt te zien.
Aan de oostkust van Maleisisch Borneo vind je het eiland Sipadan. Als je een duikliefhebber bent, dan kun je dit eiland niet overslaan. Terwijl de kinderen zandkastelen bouwen met je partner, duik jij in een van werelds beste duikspots en uiteraard zullen de kinderen dol enthousiast jouw go-pro filmpjes bekijken van papegaai vissen, zeepaardjes en hamerhaaien. Of ga gewoon met zijn allen snorkelen.

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Maleisië met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Maleisië kun je zowel individueel als in een groepsreis ontdekken. Je kunt er dus voor kiezen om een pakketreis te boeken bij een kindvriendelijke reisorganisatie, of zelf een losse vlucht en accomodatie(s). Je kunt Maleisie perfect ontdekken met een huurauto, houd er wel rekening mee dat er links gereden wordt.

Vliegtuigmaatschappijen
Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n 12 uur van Amsterdam naar de hoofdstad Kuala Lumpur. Je kunt ook kiezen voor een tussenstop in het midden oosten of Singapore.  Een handige site voor het vinden en vergelijken van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Maleisië veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden via bijvoobeeld www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je Maleisië met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com


Klimaat: Tropisch Klimaat – Beste Reistijd: Juni t/m Augustus – Visum: Nee – Inentingen: Ja – Taal: Maleisisch – Valuta:Riggin


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *