Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Myanmar met kinderen

Myanmar met kinderen bezoeken is niet het eerste wat in veel ouders hun hoofd op komt. In 2012 zijn pas de grenzen van dit land geopend. Het is dus niet zo vreemd dat toerisme in opbouw is en daardoor het land nog volledig met alle Burmeze gewoontes te beleven is. Zo dragen man en vrouw er traditionele sarongs en hebben de meeste vrouwen geel geschilderde wangen. Myanmar is een perfecte mix tussen de Indiase en Thaise cultuur.

Zand tussen de tenen
Strandliefhebbers kunnen zich vermaken ten westen van Yangon in badplaats Ngwesaung. Deze plek wordt door de rijke Burmeze veel bezocht en kent daarom diverse luxe, maar zeer betaalbare, hotels met zwembad. De stad in verder in totale ontwikkeling, want voor een groot deel liggen er nog geen wegen. De stranden zijn ruim en rustig. In het zuiden van Myanmar liggen pareltjes van tropische eilanden, die alleen voor de reiziger met budget te bereiken zijn.

Natte voetjes in Inle Lake
De oudere kinderen kunnen samen met hun ouders de driedaagse wandeltocht van Kalaw naar Inle Lake maken. In Inle Lake is de fantastische visserscultuur te vinden. Op bijzondere wijze gebruiken de vissers hun benen om hun boten in beweging te krijgen. Er zijn gastenhuizen in de grote stad, maar een echte aanrader is om in een van de dorpen op het water te verblijven.

Jungle book in Bagan
Met stipt op nummer een om te bezoeken is de mysterieuze stad Bagan. Als de kinderen fan zijn van jungle book, dan is dit de plek waar ze elk moment verwachten Mowgli of Baloo tegen te komen. Er staan 2200 tempels in de jungle van Bagan. De een nog mooier dan de ander en alles met de fiets te bereiken. In Old Bagan vindt u de budget hotels, waar in New Bagan er meer luxe te vinden is. De luchtballontochten over de tempels zijn hier een unieke ervaring.

Feiten en Tip
Wil jij op vakantie naar Myanmar met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Je kunt Myanmar zelfstandig of georganiseerd ontdekken. Het land is niet geschikt om zelf te rijden maar je kunt er perfect een auto of busje met privé chauffeur huren. Ook kun je een aantal binnenlandse vluchten maken om afstanden te overbruggen.

Vliegtuigmaatschappijen
Je kunt vanuit Nederland en België niet rechtstreeks op Myanmar vliegen. Je vlucht heeft dus altijd een overstap in bijvoorbeeld Bangkok, Singapore of Dubai. Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Myanmar veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Myanmar met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat: Tropisch moesson klimaat – Beste Reistijd: Oktober t/m februari – Visum: Ja – Inentingen: Ja – Taal: Birmaans – Valuta: Kyat


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *