Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Noorwegen met kinderen

Veel sportieve gezinnen bezoeken in de zomer Noorwegen met kinderen. Het land van beeldschone Fjorden, karakteristieken staafkerken en eindeloze slingerwegen. Noorwegen is dunbevolk en daardoor kun je het gevoel hebben dat julli het enige gezin op aarde te zijn. Dit prachtige land geeft je de kans om te ontspannen of sportief te zijn, zonder overlopen te worden door hordes toeristen. Trekt je dus sportieve outfit aan en bezoek Noorwegen met kinderen!

Houten kerken
In het zuiden van Noorwegen staan 32 staafkerken en deze unieke bouwstijl trekt bezoekers aan. De grootste en oudste is te Urnes Stavkirke. Deze staafkerk in gebouwd in 1130! Houdt er rekening mee dat de wegen vaak slingeren, dus de gemiddelde reissnelheid laag is. Hierdoor hebben jij en je kinderen wel alle tijd om naar buiten te kijken.

Geen nacht
Het beroemdste natuurverschijnsel in Noorwegen is midzomernacht, waarbij de zon de volledige 24 uur van de dag op is. De meeste toeristen reizen af naar de Noordkaap om deze bijzondere dag mee te maken. Je bent hier tevens op het meest noordelijke punt van Europa.

Schaatsen en bergbeklimmen
In een land waar het heel koud kan worden hoort een sport als schaatsen. In Vikingskipet in Hamar staat de snelste schaatsbaan van Europa. Niet alleen de baan is uniek, het gebouw lijkt op een omgekeerd vikingschip. Van het ijs naar de bergen. Stijle wanden en hoge hoogtes kunnen er beklommen worden in Preikestol.

Langste tunnel, stijlste treinspoor
Geen zin om zelf actief aan de gang te zijn, ga dan met de trein mee langs een van de steilste treinsporen ter wereld in Flamsbana. Tijdens de rit kom je langs imposante watervallen, een snelstromende rivier en bergpassen. Met de auto kun je door de langste autotunnel ter wereld rijden. Op drie plekken in de tunnel zul je verrast worden door een heuse lichtshow.

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Noorwegen met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Veel mensen die naar Noorwegen op vakantie gaan, maken een rondreis. Het land leent zich hier uitstekend voor! Alles in Noorwegen is goed te bereiken. Met de auto, vliegtuig of boot. Maar met de trein heeft eigenlijk onze voorkeur. Een reis tussen Oslo en Bergen moét je  1 keer in je leven gedaan hebben. Bergenbana is namelijk volgens veel mensen de mooiste treinreis ter wereld.

Hoe kom je er?
Met de auto vanuit Nederland of Belgie ga je meestal met een van de veerdiensten vanuit Denemarken of Duitsland naar Noorwegen. Deze vaartochten zijn erg de moeite waard. Wanneer je bij zuid Noorwegen vaart, waan je je al in een andere wereld.

Accomodaties
Je vindt in Noorwegen veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot campings en van hostels tot b&b’s . Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Noorwegen met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat: Gematigd zeeklimaat, landklimaat – Beste Reistijd: Mei t/m augustus – Visum: Nee – Inentingen: Nee – Taal: Noors – Valuta: Noorse Kroon


Gerelateerde Blogs

  • Op wintersport in Noorwegen

    skien NoorwegenBij een wintersport vakantie denk je al snel aan Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Maar heb je wel eens aan een wintersport in Noorwegen gedacht?! Wintersport is een ‘way of life’ voor veel Noren. Kinderen worden er geboren met ski’s aan hun voeten, leren de piste afdalen zodra ze kunnen lopen en gaan vaak skiënd naar school. ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *