Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Portugal met kinderen

Een vakantie in Portugal met kinderen staat garant voor zon, zee en een prachtige cultuur. Doe je ogen dicht en droom even mee: Terwijl de klanken van traditionele fado uit een dakraam klinkt, de bakkerijen hun verse Pasteis de Nata in de vitrine zetten, waait er een zeebries door je haar terwijl je kind(eren) trappen op rennen in Porto of Lissabon. Portugal kent prachtige stranden, maar de twee grote steden bieden ook zeker heel veel plezier.

Arabische invloeden in Faro
Wat vele vergeten is dat Portugal, zeker aan de kant van Faro /Algarve, Arabische invloeden heeft. Mooie paleizen en kleding met glimmende mozaïeken zijn dan ook niet vreemd om tegen te komen aan deze kuststrook. Een unieke ervaring is een nacht slapen in Kasteel Pousada de Faro. Maar ook overdag kun je dit kasteel bezoeken middels een mooie wandeling door de tuin. Op deze manier combineer je jouw vakantie in Portugal met kinderen met de echte Portugese cultuur.

Winkels & Kastelen in Lissabon
Voor alle shopgrage moeders, Lissabon kent alle grote merkwinkels, maar is vele malen goedkoper dan in Nederland. Dus zet vaders met de kids bij een pizzeria op het grote plein bij het water neer en loop zelf even snel de grote winkelstraat in. Aanraders in Lissabon zijn een bezoek aan kasteel São Jorge, een nostalgische rit met tram 28 (kijk uit voor active zakkenrollers) en eet Pasteis de Nata in de wijk Belem.

Aan de haven in Porto
Porto is een prachtige havenstad met huizen op kliffen langs de rivier. Ga mee met een van de boottochten op de Douro Rivier, klim naar het topje van de Clerigos Toren (kinderen hebben gratis toegang) en voetballiefhebbers kunnen naar Estadio do Drago. Neem wel een grote portemonnee mee, want Porto is niet goedkoop.

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Portugal met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Veel mensen die naar Portugal gaan, komen voor een strandvakantie aan de zuidkust. Het bezoeken van één van de prachtige steden (of meerdere in de vorm van een rondreis) zijn ook echt de moeite waard.

Vliegtuigmaatschappijen
Er zijn verschillende maatschappijen die naar Portugal vliegen vanuit Nederland, België en Duitsland. Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Portugal veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot campings en van hostels tot B&B’s. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Portugal met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat: Mediterraan klimaat – Beste Reistijd: Mei t/m september – Visum: Nee – Inentingen: Nee – Taal: Portugees – Valuta: Euro


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *