Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Sri Lanka met kinderen

Een vakantie in Sri Lanka met kinderen is voor veel mensen een droom. Met je hoofd uit de trein rijdt je op het gemak langs hoge kliffen, eindeloze theevelden en eeuwen oude tempels. Huur een privéchauffeur om je door de culturele driehoek te leiden. Geniet van de meest fantastische curries en zak onderuit in het zand op het strand. Hoewel Sri Lanka nog een lange weg qua hygiëne heeft te gaan, is het reizen met kinderen hier een heerlijk avontuur dus waarom zou je het bij dromen laten?!

Culturele driehoek 
De culturele driehoek ligt in het noorden en bestaat uit Anurahnapura, Polonnaruwa en Dambulla. Neem hier zeker een week de tijd voor om dit gebied met het oude koninkrijk van Sri Lanka te bezoeken. Hier kun je de indrukwekkende ruïnes en grottempels zien. De prijzen hier zijn een stuk hoger dan in de minder toeristische plekken. Houdt rekening met excursiebedragen tussen de 80 en 100 euro per gezin in dit gebied. Maar absoluut de moeite waard om te zien.

Op de foto in de trein
De meest voorkomende foto‘s van dit prachtige land zijn gemaakt in de trein of bus. Deze manier van reizen is extreem goedkoop en je ziet veel van het land. Meeste stations hebben informatie in het Engels. Boek voor de trein wel eerste klas en onze voorkeur gaat uit naar de wat duurdere ‘toeristische’ bussen. Het reizen met openbaarvervoer is wel ontzettend stoffig en kan wat sterke luchen met zich meebrengen, maar dat maakt een douche na het reizen extra aantrekkelijk. Voor kinderen maken de meeste Sri Lankanen plaats, zodat je met het hele gezin samen kunt zitten.

Verblijf in een gastenhuis of hotel
Om de gastvrijheid van de Sri Lankanen mee te maken is het leuk om buiten het toeristengebied (bijvoorbeeld in Aluthgama en Tangalle) in guesthouses te verblijven, neem echter wel een reisbedje mee als je met een baby of dreumes reist. Helaas hebben ze zelden een kinderbedje. De gastenhuizen vlakbij het strand van Galle in het zuiden van Sri Lanka zijn ideaal.

In de culturele driehoek is het juist andersom, boek vooral een duurder hotel. Waarbij we ervaarden in de gastenhuizen daarbuiten dat de gasthuiseigenaren alles voor je willen regelen, in de culturele driehoek lopen ze niet zo hard voor je.

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Sri Lanka met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Sri Lanka kun je zowel individueel als in een groepsreis ontdekken. Je kunt er dus voor kiezen om een pakketreis te boeken bij een kindvriendelijke reisorganisatie, of zelf een losse vlucht en accomodatie(s).

Vliegtuigmaatschappijen
Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n elf uur van Amsterdam naar de hoofdstad Colombo. Je maakt wel even een tussenstop in Londen want er vliegen helaas vliegen geen maatschappijen rechtstreeks op Sri Lanka. Je kunt ook kiezen voor een tussenstop in bijvoorbeeld Dubai of Doha. Een handige site voor het vinden en vergelijken van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Sri Lanka veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je Sri Lanka met kinderen zelf bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com


Klimaat:  Tropisch Klimaat – Beste Reistijd: December t/m maart – Visum: Ja – Inentingen: Ja – Taal: Singalees & Tamil – Valuta: Sri Lankaanse Roepie


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *