Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Australië met kinderen

Het land van de kangoeroes en kookaburra’s. Dit eiland is het vijfde grootste land ter wereld en telt slechts 22 miljoen inwoners. Het is dus niet verwonderlijk dat in Australië op vele plekken een oase aan rust te vinden is en ongerepte natuur. De economie is stabiel en toerisme is er zeer goed ontwikkeld. Een vakantie in Australië met kinderen is ideaal want voor elk gezin is er wat te ontdekken. Neem zeker minimaal 3 weken de tijd om een van de 4 delen te bezoeken.

Kaart Australië
Kaart Australië

Australië met kinderen: Populaire oostkust
Aan de oostkust ligt Australië bekendste stad; Sydney. Hier is het beroemde Opera House gevestigd, zijn diverse culturele activiteiten te ondernemen en kunnen de kinderen hun voeten in het zand zetten op het strand van Bondi Beach. Maar ook grote steden als Brisbane en Cairns zijn aan deze kustlijn te vinden. Favoriete stranden zijn gelegen aan de Gold Coast en Sunshine Coast. Vanaf Rainbow Beach vertrekken de populaire excursies naar Fraser Island, waar alleen met 4wheeldrive gereden kan worden, omdat dit hele eiland uit zandwegen bestaat. Airlie Beach staat bekend om de boten naar de wonderlijke Whitsunday Islands. En de snorkel en duikliefhebbers reizen natuurlijk af naar Cairns, om daar de Great Barrier Reef te bezoeken.

De oostkust is een favoriete bestemming voor vele reizigers, daarom is deze hele kust van alle gemakken voorzien. Het is het hele jaar makkelijk begaanbaar. Twee van onze persoonlijke favorieten steden zijn Port Douglas en Noosa. Port Douglas ligt vlakbij Cairns. Het is er rustiger dan de grote stad en de stranden zijn verbluffend. En Noosa is een fantastische stad met goede surfplekken en ontzettend lekker eten. Avontuurlijke gezinnen kunnen doorreizen naar Cape York in het noordelijkste topje van deze kustlijn. De oostkost is populair voor een vakantie in Australië met kinderen.

De ruige Outback
De outback van Australië is gevestigd in het midden en noorden van Australië. Het landschap is uitgestrekt en het noorden is alleen te bezoeken van april tot en met oktober. De Aboriginal cultuur is hier nog te vinden. Natuurparken als Kakadu bij Darwin en West MacDonnell bij Alice Springs zijn unieke ervaringen die je zelden ergens anders zult vinden. Ook de bekendste rotspartij van Australië ligt vlakbij Alice Springs; de Uluru. Waar zonsopkomst en zonsondergang cadeautjes van de dag zijn. De kinderen zullen hun ogen uit kijken bij de berg die goud kleurt.

Het noorden van Australië gaat niet zonder gevaren. Het is afgelegen, dus goed voorbereid op reis of met een georganiseerde excursie is geen overbodige luxe. Luister er altijd naar de lokale bevolking, zij weten het beste wat wel en niet kan. Persoonlijke favoriet is The Kimberley. Dit gedeelte van Australië ontzettend mooi. Brede rivieren, oranje gesteente, diverse wilde dieren en een ongekende ruimte. Voor reizigers met meer budget is een helicoptertour een grote aanrader.

Uitgestrekte westkust
De stille westkust van Australië kent slechts een grote stad; Perth. Verder zijn alle steden klein en rustig. Perth is al jaren de snelst groeiende stad van Australië en kent daardoor hippe wijken en bijna allemaal langs het strand. Iets onder Perth ligt Magraret River, een bekend gebied om de fruit- en groenteteelt, maar vooral om de wijnboerderijen en prachtige stranden. Bovenaan de westkust ligt mijnstad Broome, waar toeristen ervaren hoe de mijnindustrie de Australische economie stimuleert.

De westkust is het beste te bezoeken van april tot oktober. Perth is het hele jaar door te bezoeken, maar houdt rekening met extreme hitte in de maanden januari tot maart. Een klein paradijs is op nog geen 30 minuten varen van Perth te vinden, Rottnest Island. De zee is er rustig, het eiland kent vele prachtige zoutmeren en het schattige dier Quokka Joe hupst vrolijk in de rondte. Een perfecte bestemming in Australië met kinderen.

Fietsen in West Australie
Fietsen in West Australie

Culturele zuidkant
De zuidkust is vooral bekend om de Great Ocean Road, een route tussen Melbourne en Adelaide, waar de mooiste rotspartijen in het helder blauwe water staan. De Twaalf Apostelen als grootste natuurverschijning. Melbourne is een geweldige stad met een Europees gevoel. Het is niet voor niets dat hier zoveel Europeanen gevestigd zijn. Er zijn veel musea en leuke restaurants. Neem vooral de kinderen op de foto voor de kleurrijke muurschilderingen in het centrum van de stad. Adelaide is een stuk rustiger dan Melbourne, maar kent ook genoeg activiteiten.

Het hele jaar door is deze kust te bezoeken, maar houdt er rekening mee dat het van april tot augustus er koud kan zijn. Onze favoriet aan deze kust, op de Great Ocean Road na, is Tasmanie. Dit eiland is per boot en vliegtuig vanuit Melbourne te bereiken. Geniet hier ieder uur van een ander landschap. Het is een eiland die goed op kinderen is afgestemd, met speciale boerderijen en activiteiten. Maak bijvoorbeeld je eigen ijssmaken of voer de koeien.

Feiten en Tips

Wil jij op vakantie naar Australië met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Australië is een ideaal land om op eigen gelegenheid te ontdekken. Je kunt er voor kiezen om een pakketreis te boeken bij een reisorganisatie, of zelf een losse vlucht en accomodaties (of een camper) te boeken.

Vliegtuigmaatschappijen
Helaas is de afstand naar Australië zo groot dat je er niet in 1 keer naar toe kunt vliegen. Je hebt dus altijd een tussenstop. De meeste tussenstops zijn in Azië maar je kunt ook kiezen voor een overstap in het midden-oosten (Dubai bijvoorbeeld).

Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Australië veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com Voor ieder budget vindt je wel een accommodatie in Australië met kinderen.

Je kunt ook kiezen voor de vrijheid van een camper. Australië kent ontzettend veel goede campings waaronder bijvoorbeeld de Big4 campings. Dit is een netwerk van 180 top campings door heel Australië www.big4.com.au

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Australië met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat:  Verschilt per gebied  – Beste Reistijd: Juni t/m december  – Visum: Ja – Inentingen: Nee  – Taal: Engels –  Valuta: Australische Dollar


Gerelateerde Blogs

 • Australië met kinderen. Tips van een expert!

  Australië met kinderen. Tips van een expert!Australië is een fantastisch land om met kinderen te bezoeken. Toch zien veel mensen op tegen de lange vliegreis of het grote tijdsverschil. Carolien van ‘Dream the World‘ deelt haar ervaringen en tips met Kids op Reis! Wie zijn jullie? Alwin, Carolien & Natalie. Het blog Dream the World is mijn reisblog, hier schrijf ik over mijn ervaringen. Het ...

Reacties

1 Reactie
 1. Avatar
  gepubliceerd door
  Bethany
  jun 3, 2017 Reply

  Als u met kleine kinderen op reis bent is het zaak om bestemmingen te kiezen waar ze kunnen genieten van vrij rondhuppelende kangoeroes of van allerhande kleinvee – denk aan een boerderij – waar ze een koala kunnen aaien of waar ze tegen de avond kleine pinguins kunnen zien als die aan land komen en licht waggelend op weg gaan naar hun nachtverblijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *