Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Canada met kinderen

Canada met kinderen bezoeken is voor veel mensen een droom. Het is dan ook een ultiem land om met kinderen in te reizen. De natuur is er grandioos, waardoor er zoveel te ontdekken valt. Het land heeft een welvarende economie en staat bekend als een veilige reisbestemming. Om van de een naar de andere plaats te komen kan soms wel wat uren in beslag nemen, dus zorg voor genoeg kleurboeken en opgeladen iPads tijdens de ritten. Kortom, een vakantie Canada met kinderen is een gegarandeerd succes!

Canada met kinderen: Het Populaire Zuid-Oosten
In het zuidoost vindt u de twee grootste steden van Canada; het Franse Quebec en Engelse Toronto. Hoewel officieel de Niagara Falls op USA gronden ligt, is het vanuit Toronto een sprongetje naar deze indrukwekkende watervallen. Wanneer je in Canada met kinderen bent zijn er een aantal highlights. De CN Toren is zo’n icoon in Toronto, waar de oudere kinderen en waaghals ouders op het topje kunnen lopen. Daarnaast wordt er van alles georganiseerd, van kids yoga tot nachtwandelingen om uilen te spotten.

In Quebec zijn ze net zo ondernemend, kijk bij informatiecentra voor leuke activiteiten in de stad. Een aanrader is om met de kinderen het Aquarium du Quebec te bezoeken. Er zijn verder diverse kastelen in de omgeving, dus genoeg culturele voeding.

Cowboys in Rocky Mountains, Alberta
Net als Noord-Amerika kent Canada een grote gemeenschap aan veehouderijen met de daarbij behorende cowboycultuur. Het is een manier van leven die u in Nederland niet zult vinden. Dus zet de cowboyhoed op en reis naar de staat Alberta voor een fantastische ervaring tussen de paarden en koeien in de Rocky Mountains.

Persoonlijke voorkeuren voor winter en zomer
Canada is het hele jaar prima te bezoeken, maar kent ijzige winters, wat weer goed is voor de wintersportliefhebber. Fernie in Britisch Columbia is een prachtige stad tijdens de zomermaanden en komt echt tot leven tijdens de winter. Het is een stad die uitermate geschikt is voor de wat rustigere wintersport met de familie. Bezoek ook zeker Tofino op Vancouver Island, fantastisch voor surfen en uitwaaien op het strand. Tijdens kerst zijn de Butchard Gardens een sprookje ansich.

Halifax in de staat Nova Scotia is een pareltje. Deze levendige havenstad staat bekend om de vele kleinere festivals die georganiseerd worden en vissen is een favoriete bezigheid. De stad kent een urban cultuur, vol met leuke restaurants en barretjes (voor als de kids op bed liggen). Het is een geliefd decor voor filmmakers, dus wie weet wordt uw dochter of zoon hier ontdekt als de nieuwe wereldster.

Halifax - Canada met kinderen
Halifax

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Canada met kinderen? Lees hier onze tips!

Reisaanbieders
Er zijn verschillende manieren om Canada te bezoeken. Je kunt kiezen voor een groepsrondreis, een individuele georganiseerde rondreis of voor een rondreis waarbij je zelf alles regelt. Klik hier voor een aantal reisaanbieders.

Vliegtuigmaatschappijen
Je kunt er ook voor kiezen om je reis door Canada zelf te regelen. Het voordeel van Canada is dat er veel verschillende maatschappijen op vliegen dus je een ruimere keuze uit tickets hebt. Onderstaande maatschappijen vliegen rechtstreeks of met een tussenlanding vanuit Amsterdam naar Amerika. Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Canada veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Je kunt ook kiezen voor de vrijheid van een camper. Canada kent ontzettend veel goede campings en het reizen per camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid.

Reisverslagen en Tips
Heb je Canada met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tipsof zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Klimaat: Verschilt per gebied – Beste Reistijd: April t/m Oktober – Visum: Ja – Inentingen: Nee – Taal: Engels & Frans – Valuta: Canadese Dollar


Gerelateerde blogs

  • Minigids – Camper roadtrip door West Canada met kinderen

    Minigids – Camper roadtrip door West Canada met kinderenJe moet er (misschien) even voor sparen, maar een rondreis door het ruige en wonderschone West Canada met kinderen is echt “amazing”! Onze reis begon ten zuiden van Calgary over de prairie van de indianen en cowboys, door de ruige Rocky Mountains met ijsblauwe meren en gletsjers, naar de zonnige westkust van Vancouver. In totaal zo’n 2200 ...
  • 4 dingen die je zeker niet mag missen in Canada met kinderen!

    4 dingen die je zeker niet mag missen in Canada met kinderen!Een reis naar Canada met kinderen is één grote ontdekking voor zowel de ouders als kids. Spot bruine beren van dichtbij en tel enthousiast walvisstaarten aan de kust. Je kunt kanovaren op een spiegelglad bergmeer en ’s avonds zelf marshmallows roosteren boven een kampvuur. Stoer is het om met de kids in een grote sneeuwtruck over ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *