Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Griekenland met kinderen

Een vakantie in Griekenland met kinderen betekent genieten! Genieten van Azuur blauwe zee, witte pittoreske huisjes en vers gevangen vis. Griekenland is het land waar de zon over de gekleurde vissersbootjes en Byzantijnse kerkkoepels schijnt. In dit prachtige land kun je uitstekend kajakken en de Griekse oudheid van dichtbij bewonderen. Lees hier wat meer info over een vakantie in Griekenland met kinderen!

Zakynthos - Vakantie Griekenland met kinderen
Zakynthos

Archeologische schatten
Op school krijgen de kinderen er uitgebreid les over, dus hoe gaaf is het voor hen om de Griekse oudheid en mythische verhalen te bezoeken en te ervaren. Er zijn vele grote en kleine musea met opgravingen uit de oudheid, maar met stipt op nummer één staat het archeologische museum in Athene. Als je naar het eiland Kreta gaat, dan is het museum in Iraklio een aanrader.

                                         Griekse oudheid

Waterratten
In Griekenland kun je fantastisch kajakken, raften en kanoën. De waterratten onder ons kunnen hier hun hart ophalen. De vijf bekenste plekken zijn Kónitsa, Epirus, Thessalië, Peloponneus en Grieks Macedonië. Deze laatste regio ligt aan het land Macedonië, waar reisaanbieders vaak goede prijsacties voor hebben, zo kun je twee landen tijdens een vakantie bezoeken. De mooiste stranden vind je trouwens op de vele eilanden die Griekenland kent, zoals Zakynthos en Lesbos.

Mezedes voor avondeten
Deze typische Griekse tapas zijn een aanrader om met kinderen te eten, want het zijn kleine porties en ze kunnen overal wat van proberen. Denk aan stukjes brood met de beroemde Tzaziki saus (yoghurt, komkommer en knoflook), tomaten in olie, verschillende worstjes en tegenwoordig veelal ook verse friet. Ze noemen een restaurant in Griekenland trouwens ‘Estiatóro’.

Onze favoriet: Duik de grot in
Onze favoriet is een bezoek aan Pyrgos Dirou, waar gondeliers je door de prachtige grotten varen die in verbinding staan met de zee. De druipsteengrotten hebben iets mysterieus over zich heen. Voor kinderen zijn de grotten bij Kastri een top ervaring, omdat zij hun eigen rubberbootje mogen varen. De grot van Kefallonia staat nog op de bucketlist, hier schijnt de mooiste lichtval te zijn.

Grot in Griekenland

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Griekenland met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Veel mensen die naar Griekenland op vakantie gaan, blijven op 1 plek terwijl het land zich uitstekend leent voor een rondreis. Je kunt zelf lossen accomodaties boeken óf kiezen voor een georganiseerde rondreis.

Vliegtuigmaatschappijen
Er zijn verschillende maatschappijen die naar Griekenland vliegen vanuit Nederland, België en Duitsland. Een handige site voor het vinden van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Griekenland veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot campings en van hostels tot B&B’s. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden kun je vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Griekenland met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com. We plaatsen je verslag hieronder op deze pagina.


Gerelateerde Blogs

  • Vakantie Rhodos met kinderen

    Vakantie Rhodos met kinderenAfgelopen meivakantie hebben wij kunnen genieten van het lekkere Griekse leven tijdens een vakantie op Rhodos. Wat ons opviel was hoe ontzettend vriendelijke de bevolking was. Het kan komen doordat wij er in het begin van het seizoen waren, maar naar ons idee zit het in de aard van de Grieken. Er was ook niks te ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *