Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Vietnam met kinderen

Een vakantie in Vietnam met kinderen betekend genieten van eindeloze rijstvelden in het noorden, prachtige stranden in het oosten en kleurrijke traditionele stadjes in het zuiden. Vietnam geeft ons een heerlijk vrijheidsgevoel tijdens het reizen met kinderen. Niks moet en er is altijd iets te beleven. Van lokale markten met verse groentes en geurige rijstgerechten tot korte wandelingen door de eindeloze natuur.

Veel plaatsen met een H
Het lijkt er net op of ze alle steden met een H beginnen in Vietnam. Iedereen kent Ho-Chi-Mihn, maar ga vooral naar Hanoi. Deze stad heeft een traditionele uitstraling en meer karakter dan de grote drukke Ho-Chi-Mihn. Een andere stad die ons erg aanspreekt is Hoi An, het is een klein sfeervol kuststadje vol met gekleurde straten. Vooral in de 16e eeuw zeer belangrijk voor de Europeze handel. Niet zo vreemd dat de beste naaiateliers zijn hier te vinden, dus mocht u binnenkort nog een speciaal evenement hebben waar uw kinderen een op maat gemaakt kostuum nodig hebben, laat het hier maken.

Hoewel de geschiedenis van Vietnam indrukwekkend is en er veel musea zijn gewijd aan deze treurige tijd, raden wij aan om niet met kinderen er naar toe te gaan. De musea zijn behoorlijk grauw.

Noord-Vietnamse rijstvelden
Als je je verdiept in Vietnam zul je regelmatig lezen over het gebied rondom Sapa. Hier vind je de authentieke rijstvelden en mannen met Vietnamese stroohoeden. Omdat het gebied erg geliefd is bij toeristen zijn de prijzen wat hoger dan in de rest van Vietnam, maar nog altijd niks bij de Nederlandse prijzen. Voor een tientje heb je hier al een goede kamer en voor drie euro een maaltijd.

Phong Nha-Ke Bang
Vanaf 2003 is dit natuurpark op de Unesco lijst opgenomen en dat snappen wij helemaal. Het is zowel met de trein als auto te bereiken. Er zijn hier in totaal 300 grotten, met een totaal lengte van 126km. Er worden diverse touren georganiseerd met boten of ga op avontuur op een scooter (meestal geen kinderhelmen aanwezig). De kleine lokale boten varen langs de prachtige natuur en diverse grotten. Sommige grotten kunnen behoorlijk modderig zijn, wat extra veel plezier voor de meeste kids opleverd.

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Vietnam met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Vietnam is een ideaal land om zelf met kinderen te ontdekken. Je kunt er voor kiezen om een pakketreis te boeken bij een kindvriendelijke reisorganisatie, of zelf een losse vlucht en accomodatie(s).

Vliegtuigmaatschappijen
Helaas vliegen er geen maatschappijen rechtstreeks op Vietnam vanuit Nederland. Vluchten hebben vaak een tussenstop in Dubai, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore of Hong Kong. Een handige site voor het vinden en vergelijken van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Je vindt in Vietnam veel verschillende accomodaties. Van luxe hotels tot backpack hostels. Je kunt een groot aantal accomodaties vinden via bijvoobeeld www.trivago.nl  www.expedia.nl of www.booking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je Vietnam met kinderen zelf bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tips of zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com


Klimaat:  Verschillend – Beste Reistijd: Maart & september – Visum: Ja – Inentingen: Ja – Taal: Vietnamees – Valuta: Dong


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *