Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste berichten. Maximaal 1 bericht per maand.

Zuid-Afrika met kinderen

Een vakantie in Zuid-Afrika met kinderen is alsof je door een dierentuin zonder hekken loopt. Want als we het hebben over ‘wildlife’ dan hebben we het over Zuid-Afrika. Het land waar de grote vijf te spotten zijn; olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel. Dit land kun je dan ook niet bezoeken zonder een safari in Kruger Nationaalpark of het heuvelachtige Hluhluwe Game Reserve. Maar ook de grote steden Duran en Kaapstad zijn de moeite waard voor wat stedelijke avontuur. Twijfel dus niet langer maar boek je reis naar Zuid-Afrika met kinderen!

Drie keer stedelijk avontuur
Kaapstad is het leukste om met kinderen te bezoeken, maar mocht je op Johannesburg vliegen, bezoek dan het museum van de Apartheid. Andere musea zijn minder geschikt voor kinderen. Het is toch beter om snel uit Johannesburg te vertrekken om ‘veele beesies kyk’ te ondernemen, want de natuur is Zuid-Afrika‘s sterkste punt!

Naast Johannesburg is Kaapstad de andere grote stad, daar waar de Nederlanders als eerst zettelden. Naast dat er Zuid-Afrikaans wordt gesproken zijn er vele oude Hollandse gebouwen uit de VOC tijd die verwijzen naar onze geschiedenis. Op Robbeneiland kun je zelfs de eerste gevangenis bezoeken.

Ook de Tafelberg is vlakbij Kaapstad. Vanuit hier heb je de prachtigste vergezichten over het landschap. De top is zowel met lift als klimmend te bereiken.

Het is niet geschikt voor de allerjongste, maar om de wat oudere kinderen het verschil tussen arm en rijk te laten ervaren, zijn de georganiseerde Town Ship tours een bijzondere ervaring. Ga nooit zonder begeleiding een sloppenwijk in!

Duran is de derde grote stad waar toeristen naar toe reizen. Het is een grote havenstad waar de rijke Zuid-Afrikanen vooral hun vakanties doorbrengen. Er zijn hier perfecte stranden, een warm klimaat en een boulevard met winkels en genoeg (kinder)activiteiten.

Beesies kyk

Dat is waar iedereen voor naar Zuid-Afrika reist. Terwijl jullie in een jeep zitten, spot je het hoofd van een giraf die net het bovenste blaadje van een boom eet. Of jullie staren muisstil voor je uit als er op een paar meter een leeuwin met haar welpen ligt te snoozen in de zon. Geen enkele dierentuin ervaring kan op tegen deze dieren in het wild zien. Kruger Nationaalpark heeft de naam, maar in het rustigere Hluhluwe Game Reserve zijn ook alle safaridieren te zien. Een ander kleiner, maar ontzettend mooi natuurpark is Tembe Elephant Park, waar voornamelijk leeuwen en olifanten te zien zijn. Een safari is overigens ook perfect met kleine kinderen of zelfs een baby te doen, zie hiervoor onze blog onderaan deze pagina!

Naast de bekende safari‘s is er nog een ander bijzonder zoogdier te spotten in het water; de walvis. Van juli tot december kun je langs de kust bij Kaapstad dit prachtige dier spotten. De meeste reizigers gaan naar Hermanus, maar onze persoonlijke voorkeur is ‘De Kelders‘ en Gansbaai. In dit laatste stadje kunt u ook de witte haai regelmatig voorbij zien komen.

Feiten en Tips
Wil jij op vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen? Lees hier onze tips!

Rondreizen
Zuid-Afrika is een ideaal land om zelf te ontdekken. Je kunt er voor kiezen om een pakketreis te boeken bij een kindvriendelijke reisorganisatie, of zelf een losse vlucht en accomodatie(s).

Vliegtuigmaatschappijen
Je kunt in Zuid-Afrika vliegen op Johannesburg of Kaapstad. Je kunt kiezen voor een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland, Belgie of Duitsland of voor een vlucht met een tussenstop in bijvoorbeeld Dubai. Een handige site voor het vinden en vergelijken van een ticket is www.skyscanner.nl 

Accomodaties
Zuid-Afrika staat bekend om z’n prachtige Bed & Breakfast. Ook met kinderen een echte aanrader. De meeste accomodaties, zowel B&B’s als hotels, boek je via www.boeking.com

Reisverslagen en Tips
Heb je zelf Zuid-Afrika met kinderen bezocht en vind je het leuk om jouw ervaring te delen met andere reislustige ouders? We ontvangen super graag je tipsof zelfs een heel reisverslag van jullie reis. Je kunt je reisverslag uploaden via deze pagina of mailen naar info@kidsopreis.com


Klimaat: Woestijn & Tropisch Klimaat – Beste Reistijd: Maart, april, september, oktober – Visum: Nee – Inentingen: Ja – Taal: Zoeloe, Afrikaans & Engels – Valuta: Rand


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *